Adana İş Kazası Avukatı olarak sizlere İş ve İşçi hukuku konusunda hizmet veriyoruz. İş Kazası hukuku, genellikle karmaşık ve hassas bir durum olması nedeniyle, bu alanda uzman bir avukatın desteği büyük önem taşır. Bu noktada, sizlere deneyimli ve bilgili bir İş Kazası avukatı olarak yardımcı olabiliriz.
Adana İş Kazası Avukatı olarak, size en iyi hizmeti sunmak için buradayız. İş Kazası Tazminat Hukuku konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen bize ulaşınız.
Adana İş Kazası Avukatı İletişim Bilgileri
✅ Adana İş Kazası Avukatı : Avukat Naci Özkan
✅ Telefon : +90538 914 3131
✅ Adres : Reşatbey mah. Adalet cd. Kocabaş Plaza Kat:6 D:20 Seyhan/ADANA
✅ Mail : info@ozkanogluhukuk.com
Adana İş Kazası Tazminat Davaları
İşyerinde ya da iş sırasında meydana gelen herhangi bir olayın, SSK mevzuatı kapsamında değerlendirilmesi ve kurum tarafından gereken yardımların yapılması için aranan unsurlar kanunda belirtilmiştir. İş kazasında tazminat davası, iş kazası nedeni ile ölüm, yaralanma, iş kazasında maddi ve manevi haklar ile tazminatlar, iş göremezlik ve maddi zarar gibi birçok konuda işçilere ve işverene haklar tanınmıştır. Bu haklardan mahrum olmamak için iş kazası avukatı yardımı alınarak, dava süreci yakından takip edilmelidir. Bu konuda kurumumuza ve hizmet veren avukatlarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz.
İş Kazası Sayılan Durumlar
Sigortalı çalışan işçinin işyerinde bulunduğu sırada gerçekleşen tüm kazalar iş kazası kapsamında değerlendirilir. Bir durumun iş kazası sayılabilmesi için iş yerinde gerçekleşmiş olması yeterlidir. Çalışanın fiili olarak çalışması ya da dinlenme zamanında olması, iş kazası sayılmasını etkilemez.
İşverenler tarafından yürütülen iş nedeni ile kaza meydana gelmesi durumu iş kazası sayılır. Burada önemli olan iş görülürken kazanın gerçekleşmesidir. Yani kazanın nasıl gerçekleşmiş olduğunun bir önemi yoktur.
İşçilerin iş kazası nedeni ile doğan haklardan yararlanabilmesi için ya kaza anında ya da sonradan bedenen veya ruhen zarara uğraması gerekir. Ayrıca zarara uğrayan kişinin sigortalı olması gerekmektedir. Bu konuların doğru belirlenmesi ve haklarınızdan mahrum olmamak için iş kazası avukatı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Bu sayede doğru zamanda gerekli başvurular yapılarak, haklarınızı kazanmanız sağlanır.
İş Kazası Durumunda Açılacak Olan Davalar
İş kazasının olması durumunda işçinin yaralanması ya da ölmesi hallerinde kolluk birimlerine ve Cumhuriyet Savcısına gerekli bildirimler yapılmalıdır. Savcı gerekli araştırmaları yapar ve ilgililer aleyhine ceza davası açar.
Savcının davayı açması ile beraber iş kazası avukatı ihtiyacı ortaya çıkar. İşçi ya da ölmesi halinde mirasçıları da maddi – manevi tazminat davası açma hakkına sahiptir. Bu durumda uzman olan iş kazası avukatımız, gerekli incelemeleri derinlemesine yaparak tüm haklarınız için gerekli başvuruyu yapar.
İşçilerin Tazminat Hakları
Borçlar Kanunu kapsamında, işverenin gözetme borcuna aykırı davranması durumunda iş kazası meydana gelir ise çalışanın uğramış olduğu zararlar işveren tarafından tazmin edilir. İşçinin tüm tedavi giderleri, çalışamadığı günlerin ücretleri, tamamen çalışma gücünü yitirdiğinde uğradığı tüm kayıplar ödenmek zorundadır.
Kaza nedeni ile işçinin ölmesi durumunda tüm cenaze giderleri, ölümünden önce tedavi süreci var ise tedavi ücretleri, ölen kişinin desteğinden yoksun kalan kişilerin uğradığı zararların tamamı işveren tarafından karşılanmak zorundadır. Bu konularda kapsamlı araştırmalar yapan iş kazası avukatımız, gerekli yerlere başvuruyu hemen yapar.
İş kazasının şartlarının uyması halinde, maddi tazminat dışında manevi tazminat hakkı da doğar. İşçi ya da yakınları tarafından iş kazası davası için manevi tazminat talep edilebilmesi bazı kurallara bağlıdır. Öncelikle bir fiil olması gerekir. Yani bir olay gerçekleşerek işçinin zarar uğraması gerekir.
İş Mahkemesine bir dilekçe ile iş kazası tazminat davası açılabilmektedir. Dava dilekçesinde tüm maddi ve manevi zararlar açık bir şekilde belirtilmelidir. Ayrıca dava ekine hastane faturaları ve diğer giderlerin faturaları da eklenmelidir. Bu süreçte iş kazası avukatı tutma zorunluluğu yoktur. Ancak dava sürecinin daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için uzman bir iş kazası avukatından yardım almanız önemlidir.
Başarılı avukatlarımız sayesinde davanın reddedilmesi, hak kaybı ya da düşük tazminat bedeli gibi sorunlar ile karşılaşmazsınız. Gerekli bilirkişi incelemesi yapılır ve rapor mahkemeye sunulur. Tüm taraflar, bu bilirkişi raporuna itiraz etme hakkına sahiptir. Dava sürecinizin olumlu olarak sonuçlanması için kurumumuza ve hizmet veren avukatlarımıza güvenebilirsiniz.
İş Kazalarında Çalışan Hakkı Nasıl Savunulur?
İş kazaları hemen hemen her iş yerinde yaşanmakta ve bazen bu kazalar hukuk davaları ile sonuçlanmaktadır. Avukatların bilgi ve deneyimleri sayesinde taraflar haklarını savunarak mahkemeye sunulmaktadır. Avukatların çeşitli bildirim tutanakları sayesinde kaza yapan kişinin ve buna sebep olan işin çözümlenmesi kısa zamanda yapılabilmektedir. Adana’da yaşanan iş kazalarında avukatların tecrübeleri ön plana girerek nasıl ve ne zaman gibi soruların cevapları bulunmakta ve anlaşma yoluna girerek hak kazanan davacılara hakları kısa zamanda temin edilebilmektedir. İş kazası avukatı tarafların güvenilirliğini koruyarak tazminat davaları açabilmektedirler.
İş Kazaları Ölümle Sonuçlanırsa Ne olur?
İş kazalarında korkunç olaylardan biri kazanın ölümle sonuçlanması halidir. Adana avukatları ölen kişinin ailesini koruma altında tutarak tutanaklarını hazırlamaktadırlar. Bu sayede ölen kişinin ailesi maddi olarak rahatlayacak manevi olarak kaybettiği hükümleri bir nebzede olsa feraha kavuşturma yoluna gideceklerdir. Maddi anlamda avukatlar yardımcı olmaya çalışarak işçinin iş güvenliğini sağlama konusunda yaptırımlarda bulunacaktır.
İş Kazalarının Nedenleri Ve Sonuçları
İş kazaları genel anlamda çalışma ortamlarından ve iş güvenliğinin az olması sebebi ile kaynaklandığı için bir avukata her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Adana iş kazası avukatı bu gibi durumlara çözüm bularak iş yerine çeşitli cezai işlemleri uygulama yapmaktadırlar. Farklı araştırmalar yaparak kaza yapan kişinin haklarını en üst seviyede korumaktadır. Kazazedeler avukatlar aracılığı ile maddi ferahlığa kavuşma imkanı sağlayacaktır. Adana’da ayağının kırılması ile çalışamama durumuna gelen kişilere bile ve farklı kaza çeşitlerine avukatlar tecrübeleri ile çözüm yolu bulmaktadırlar.
İş Kazası Davası Nerede Açılır?
İş kazası sebebi işle açılacak olan davaların muhatabı olan mahkemeler iş mahkemeleridir. İş kazası avukatı ile birlikte bu mahkemelere yapılacak olan başvurular değerlendirilerek dava açılmasına karar verilir. Yetkili mahkeme olarak ise iş yerinin bulunduğu bölgede yer alan mahkemelerde davalar görülür. İş kazası davaları işçinin, yani kaza geçiren kişinin yerleşim yerinde olan mahkemeler aracılığı ile de açılabilmektedir. Yargıtay bu konu ile ilgili olarak 15 Eylül 2014 tarihinde 2014 11128 sayılı esas karar ile işçinin yerleşim yerinde ve işverenin yerleşim yerinde dava açılabileceğine karar vermiştir.Merkezi Adana’da bulunan Özkan Hukuk Bürosu iş kazası dava sürecini en iyi şekilde yönetmek için ekip olarak sizlere hizmet vermeye hazırız.
İş Kazası Davası Ne Kadar Sürmektedir?
İşçinin kaza geçirmesi sebebiyle açılan iş kazası davalarının tarihi ile ilgili net bir süre vermek mümkün değildir. Ancak adana iş kazası avukatı gibi tecrübeli avukatlar ile işçiler davaya müdahil olduklarında süreç hızla gelişecek ve sonuca bağlanacaktır. Bu davalarda bilirkişi incelemesi yapılmaktadır. Bilirkişi raporu tebliğ edildikten sonra taraflarda biri ya da ikisi birden bu rapora itiraz edebilirler. Ardından taraflar yeni bilirkişi raporunun hazırlanmasını isteyebilmektedirler. Sonuca bağlanmış olan iş kazası davasında mahkeme Yargıtay nezdinde kararı temyiz edebilmektedir.
Bunlardan farklı olarak iş kazası davalarının süreleri mahkemelerde bulunan iş yükünün durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak iş kazası nedeni ile açılan iş kazası davalarının ortalama 1 ya da 2 yıl sürdüğünden söz etmek oldukça mümkün bir durumdur.
Özkan Hukuk Bürosu ceza avukatı , boşanma avukatı , miras avukatı , iş davası avukatı gibi hukuk dallarında ekip olarak sizlere hizmet vermeye hazırız. Özkan Hukuk Bürosu iletişim adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
İş Kazası Avukatı Olmadan Dava Açılabilir Mi?
Hukukta iş kazalarını konu edinen bir dal mevcuttur. Bu dalda uzmanlaşmış avukatlar, iş kazası nedeniyle iş göremez durumdaki işçinin veya vefat eden işçinin yakınları adına adalet aramaktadır. Bir kazanın iş kazası sayılabilmesi için iş yerinde gerçekleşmesi gerekmez. Burada belirleyici olan işçinin kaza anında işveren hesabına çalışıyor olmasıdır. İş yerinde veya dışarıda işveren emriyle yapılan faaliyet sırasında, işçinin ruh ve beden bütünlüğüne zarar veren bir kaza, iş kazası olarak kabul edilir. Bu tür kazalara bakan avukata iş kazası avukatı denmektedir. Amacı işçinin kaybının tazmin edilmesidir. Tabii eğer işçi vefat ettiyse o zaman işçinin geliriyle geçinen aile fertleri yine avukatın yönlendirmesi ile Destekten Yoksun Kalma Tazminatı için dava açabilirler.
Şüphesiz işçi kendi girişimleriyle dava açabilir. Fakat bu hayati konuda, yapılacak bir usul hatası işçinin haklarını tam olarak almasını engelleyebilir. O nedenle böyle bir olay yaşandığı andan hemen sonra adana iş kazası avukatı ile anlaşmanın daha iyi sonuç vereceği söylenmektedir.
İş Kazası Avukatı Hangi Davaları Açar?
İş kazasından sonra işçi iş göremezlik raporu ile iş gücü tazminatı alabilir. Bu tazminat işçide oluşan hasara göre geçici veya sürekli olur. Bununla beraber işçi vefat ettiyse şayet; ailesi destekten yoksun kalma tazminatı alabilirler. Yine vefat eden, sakatlanan, bir işçinin ailesi manevi tazminat davası açma hakkına sahiptir.
Özkan Hukuk Bürosu vergi suçları avukatı , boşanma avukatı , miras avukatı , iş davası avukatı gibi hukuk dallarında ekip olarak sizlere hizmet vermeye hazırız. Özkan Hukuk Bürosu iletişim adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.