Boşanma Avukatı Arabuluculuk Yoluna Başvuru Yapabilir Mi?

Av.Naciozkan

Boşanma, evlilik bağının sona ermesi anlamına gelen bir hukuki işlemdir. Boşanma davalarında, tarafların anlaşmalı boşanma yoluyla veya çekişmeli boşanma yoluyla boşanmalarına karar verilebilir.

Boşanma Davalarında Arabuluculuk Zorunlu Mu?

Boşanma davalarında arabuluculuk zorunlu değildir. Ancak, taraflar isterlerse arabulucuya başvurabilirler. Arabuluculuk, tarafların anlaşmalı boşanma yoluyla boşanmalarına yardımcı olabilecek bir yöntemdir.

Boşanma Avukatı Arabuluculuk Yoluna Başvuru Yapabilir Mi?

Boşanma avukatı, taraflardan birinin talebi üzerine arabuluculuk yoluna başvuru yapabilir. Arabuluculuk, tarafların anlaşmalı boşanma yoluyla boşanmalarına yardımcı olabilecek bir yöntem olduğundan, boşanma avukatları bu yöntemi kullanmayı tercih edebilirler.

Boşanma Avukatı Arabuluculuk Yoluna Başvuru Yapabilir Mi?

Boşanma avukatları mal paylaşımına ve aile hukukuna ait anlaşmazlıkların dava dışında çözümleri için de çaba sarf edebilirler. Boşanma avukatı dava açmadan ya da dava açtıktan sonra tarafları bir araya getirebilir ve anlaşmazlığın taraflar arasında iletişim kurmak yoluyla sağlanmasına imkân tanınmasını sağlayabilir. Ancak avukatların bu girişimlerine arabuluculuk denemez. Arabuluculuk, uyuşmazlığın tarafı ve arabuluculuk listesinde kayıtlı olan kişilerdir. Bu durumda boşanma avukatları temsil etmekte oldukları tarafın haklarının korunmasıyla yükümlüdürler.
 
Boşanma davası ile mal paylaşımı farklı bir dava olarak aynı anda ya da boşanma davasının kesinleşmesinin ardından açılabilmektedir. Mal paylaşımından kaynaklı olan uyuşmazlıklar için dava açıldıktan sonra ya da açılmadan önce uyuşmazlığın anlaşmalı olarak son bulmasını sağlamak için arabulucuya başvurulabilir. Bu durumda davanın tarafları avukatları aracılığı ile arabuluculara başvurulmasını isteyebilirler.

 Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Tüm boşanma avukatları gibi Adana Boşanma Avukatı da boşanma sebeplerinin tespitinden sonra dava dilekçesini bu sebeplere göre hazırlamalıdır. Boşanma sonrası tarafların birbirinde olacak taleplerinin ayrıntılı bir şekilde netleştirilmesi gerekir. Boşanma davası açma isteğinde bulunan kişiye nafaka talebinin olup olmadığı, maddi ve manevi tazminat talebinin olup olmadığı, yeni medeni kanunda yer alan maddelere göre mal paylaşımı isteğinin olup olmadığı ve çocuk üzerinde velayet talebinin olup olmadığı gibi soruların boşanma avukatı tarafından sorulması gerekmektedir. Bu soruların tam olarak netleşmesinden sonra boşanma davası açılabilir hale gelecektir.

Yorum yapın

Hemen Ara